Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Ochranná vykuřovadla

Ochrana před negativními energie i silami pomocí pradávných rituálů..

Již před desítkami tisíci lety lidé objevili fascinující moc vykuřování. Poznali, že mnoho různých rostlinných produktů, ať už to jsou byliny, větve jehličnatých stromů, pryskyřicí nasáklé dřevo, mají nejenom různou vůni, ale také různé účinky na jejich psychiku, že dovedou dokonce pozitivně ovlivnit zdraví, dokáží vyléčit nemoci. Od této chvíle se datuje počátek pradávné tradice, která se rozvinula v umění práce s vykuřovadly, umění, na které naše moderní civilizace  pozapomněla, ale které se s potřebou (současného člověka) návratu k přírodě, návratu k víře, stává znova aktuální a znovu je objevováno.

Dračí krev

Tajemná rudá pryskyřice s velmi silnými očistnými účinky, jedná se o pradávnou exorcistickou substanci. Nejkvalitnější  a nejsilnější je z oblasti Jemenu.

 

Svaté dřevo, Palo Santo

Dřevo ze stromu rostoucího v Amazonii, se kterým velmi často pracují šamani. Jedná se o silný očistný prostředek, který uvolňuje nejen negativní energie, ale také otevírá duchovní brány a umožňuje vstup do jiné reality.

 

Bazalka posvátná

Spaluje se na očistu od negativních energií, ale také na posílení léčebných procesů. Ve středověku ji církev označovala za ďábelskou rostlinu. Vzhledem k tomu, že podle historických církevních  pramenů rostla na Ježíšově hrobě, je to ovšem velmi prazvláštní myšlenková konstrukce. Bohužel nikoliv jediná... Podobných bizarností najdeme v naší "církvi svaté" celou řadu.

 

Šalvěj bílá

Používá se pro očistné vykuřování prostor a předmětů, často též u očisty kamenů. Bylina pro šamanské rituály.

 

Peruánské zlaté vykuřovadlo - Incieso

Tajemné peruánské Incienso, rostlina ze které se získává není známa. Má očistné i povznášející účinky. Mysteriózní vykuřovadlo jihoamerických civilizací.

 

Kopál bílý

Očistné a ochranné vykuřovadlo, které pochází od Aztéků a Mayů. Kopálů je řada druhů, ale Bílý se považuje posvátný a nejvíce mystický.

 

Damara

pochází z jižní Asie, a je označována za Slunce. Má uvolňující účinek na negativní emoce, projasňuje energie i náladu. Slouží také k hlubokým meditacím.

 

Jalovec himalájský

Dřevo tohoto jalovce je nejdůležitější tibetské vykuřovadlo pro celou řadu obřadů, také pro exorcistické praktiky. Je možné používat i plody tohoto stromu.

 

Kadidlo, olibanum

Očistný a ochranný prostředek který byl využíván již v době starého Egypta. 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 56399
Měsíc: 1102
Den: 35