Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Alchymisté - Smaragdová deska

Tajemné učení dávných mistrů..

Entropie.. zákon zákonů. Platí v celém vesmíru, pro všechny procesy. Je jen jedna výjimka a tou je naše duše. Protože ta je podřízena vyšším zákonů.

Zákon o Entropii říká, že energie nevzniká ani nezaniká, její množství v „systému“ je neustále konstantní.

Od bodu „nula“ , tedy stvoření našeho vesmíru je množství energie neustále stejné. Energie neubývá ani nepřibývá, jen se mění její formy. Přechází na jiné formy, cíleně působením člověka, nebo samovolně směrem ke stabilnější formě.

 

To je také tím nejzákladnějším principem alchymistické filosofie. Nelze stvořit něco nového, neboť to je úkolem a právem Stvořitelů. Lze však hmotu, neboť i hmota je jen energií, měnit, tak jak potřebujeme, pochopíme-li jak. A právě toto pochopení, je to již zmiňované Velké dílo, Opus Magni.

Nešlo jim nikdy primárně o výrobu zlata, to byla jen jedna z možností, ale především bylo zlato záminkou, která měla financovat jejich skutečný „výzkum“

Oni skutečně zkoumali, díky jejich úsilí vznikl např veliký vědní obor chemický, lidé pochopili mnoho procesů, které probíhaly okolo nich, přinesl léky.. nové energie, materiály.

Přinesl i mnoho slepých uliček, ale i slepými uličkami se dá kráčeti dále.

Ty skutečné a důležité poznatky, spojené s energiemi zůstávaly však uzavřeny v tajné komunitě zasvěcených. Lidé na ně nejsou doposud připraveni, ale především by se ani nedalo zabránit jejich zneužití.

Před druhou světovou válkou se mnozí proslulí fyzici zabývali výzkumem radioaktivity, jejího využití, mírového i vojenského. Mnohé z nich v té době navštívili neznámí muži, nepředstavili se, ale řekli jim, že patří k těm, kteří toto tajemství hmoty znají již dlouhou dobu a varovali je před pokračováním v jejich práci, protože nepřinese lidem nic dobrého.

 

Lidé, kteří patří do těchto skupin „zasvěcených“ nepotřebují veliké laboratoře s přístroji a křivule s tajemnými tekutinami. Zkoumat hmotu je možné i lidskou myslí. Jedině osvícené mysli příroda odkryje svá tajemství.

Základní tajemství hmoty jsou zaznamenána na tzv. Smaragdové desce, neboť do ní bylo vše vloženo, nejen jako poučení pro budoucí generace i k informování ostatních zasvěcených, kteří mají k desce přístup.

Tato deska byla kdysi součástí chrámu v Atlantis (cca před 5000 léty)  po pádu Atlantis do temnoty byla deska přemístěna na Aldebaran do Thovtova chrámu.

 

Ve Smaragdové desce je zapsáno Velké vědění lidstva. Ne všichni z ní však mohou čerpat. Pro napojení je nutné zasvěcení, ale ani to není klíčem ke všem věděním. Informace zde uložené jsou řazeny po vrstvách a vrstvy jsou přístupné podle připravenosti jednotlivých „zasvěcených“ i lidstva jako takového. . V tuto chvíli se nikdo z napojujících nedostal dále, než do první vrstvy.

Ve Smaragdové desce jsou shromážděny i informace potřebné k Cestě povznesení. I zde jsou však všichni jen u informací úvodní kapitoly.

Ve snaze o blokování cest a přístupů ke Smaragdové desce, byly Temnotou do smaragdu, jako takového, vloženy silné kletby a temná napojení a bloky, které ze smaragdu vytvořily prokletý kámen, který přináší jen bolest a smrt.

V tuto dobu po tisících let ,je však již vše uvolněno, temné sítě odpojeny a kletby zrušeny.

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
prosinec / 2023

Statistiky

Online: 1
Celkem: 55692
Měsíc: 971
Den: 23