Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Petrovy Listy budoucím..

1. kapitola

Tajemná komnata Karla Velikého

Po vpádu barbarů  a pádu říše Římské po celé Evropě nastává jedno z mnoha temných období historie. Znalosti, kultura, to vše mizí či zaniká, jen umění vojenské, výroba zbraní dále prosperuje. Kdysi mocná říše se mění na malé království , državy či panství. Na jih dnešního Španělska pronikají Maurové a islám , na východ se přesunují slovanské kmeny, které jsou vytlačovány ze svých původních oblastí mezi Vislou a Dněprem, nájezdníky z Asie.

Přesto se však nenápadně rodí nová velmoc.. říše Franská. Frankové jsou romanizovaní Germáni, kteří se sjednotili ve jménu tehdy nového náboženství, které přijali po pádu Říma...  křesťanství. 

Vrcholu moci dosahuje franská říše za vlády Karla Velikého. Sjednocená říše si podrobuje okolní národy, Sasy, Bavory, poráží Avarské nájezdníky. Se slovanskými skupinami v české kotlině, po několika bitvách, uzavírá příměří.

Není na škodu si připomenout, že velkým obdivovatelem Karla Velikého, byl Karel IV.  a stejně jako on kladl velký důraz na rozvoj víry, vzdělanosti a kultury,tři atributy , které dokáží posunout středověkou civilizaci zase vpřed. 

Tehdejší říše neměla své sídelní město, panovník dle tehdejších zvyklostí, cestoval mezi jednotlivými Markami . Jakmile v místě došly zásoby jídla a píce,  vyrazil zase dále. 

Přesto však měl Karel Veliký své místo, které miloval  a kam se rád vracel a to bylo dnešní město Aachen (Cáchy). Královský palác se nacházel na místě dnešní historické radnice.

Zde nechává zřídit tajnou komnatu, kde shromažďuje relikvie z dob Petra Nazaretského, které jeho "lidé" hledají v Římě a odváží do Cách. Celé úsilí je maskováno jako hledání údajného Longinova kopí, což je kopí, kterým byl, dle pověsti, proboden Ježíš na kříži.

Protože nechce ,aby to co shromáždil,  bylo nalezeno předčasně či se dostalo do nepovolaných rukou, je komnata skryta stavebně tak, že ji nelze prakticky objevit. Vodítkem mohou být jen energetické vibrace zde umístěných mnohakilogramových křišťálů.

Nachází se zde také Petrovy listy, jakýsi odkaz, který nadiktoval písaři v Mamertinském žaláři. Císař se sice Petra obával, ale přesto , jak kázal duch této doby, se snažil  uchovat na pergamenech vše dokázali písaři sepsat v době než byl na Vatikánském pahorku ukřižován.. 

faae97ea7d60b728df5be5e207462793.jpgmamertine-prison-518x344.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:  Mamertinské cely, obrácený kříž na zde vytvořeném oltáři je symbol jeho ukřižování hlavou dolů. 

 

To co Petr nadiktoval budoucím, jeho odkaz i popis cesty k povznesení bude námětem dalších kapitol.

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 3
Celkem: 56719
Měsíc: 1072
Den: 50