Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

RYTÍŘI KRUHU ŽIVOTA

36569465-1795450957200183-8228090018288107520-n.jpg

Již brzy po smrti Ježíše Krista se na Zemi začínají objevovat ​muži, kteří si říkají Rytíři kruhu života, jejich členy jsou nejčastěji šlechtici, někdy i králové, umělci, vědci a mágové té doby. Pověst o králi Artušovi a jeho kulatém stole pochází z právě těchto zdrojů. Vzniká zde linie zasvěcených a osvícených jež přečká po dlouhá staletí..
Považují se nejen za ochránce odkazu dřívějších civilizací (Lemurie, Sirius) , ale také odkazu Máří Magdaleny, Petra a Ježíše.
V jistých dobách zakládají někteří rytíři Kruhu , řád templářů, díky jemuž získají volný přístup do Šalamounova chrámu v Jeruzalémě a do mnoha dalších jiných míst v Palestině.
Zde hledají a nalézají řadu artefaktů oné doby, z cest po celém světě pak památky na Lemurii, starý Egypt aj. 
Shromažďují vše ve svých Templech, spolu s bájnými poklady.
V Palestině hledali (a také nalezli ) především deníky MM, její myšlenky a postřehy, které si zapisovala od dětství.

Jedním z úkolů rytířů Kruhu života bylo hledat a nalézt ztracený pozemský zdroj Lásky, o které se právem domnívali, že jí v životech lidí stále ubývá. Hledali Svatý Grál.

A to co hledali ,našli právě v denících MM. Zde byla vepsána zdánlivě prostá myšlenka. VEŠKERÁ LÁSKA PROCHÁZÍ SKRZE NAŠE SRDCE. NELZE JI KOUPIT, NELZE JI DOSTAT, ANI DAROVAT. Nerozlučitelné spojení Srdce, Světla a Lásky je totiž onen tak hledaný ,bájný Svatý Grál. 
Pochopili to  v dobách, kdy se srdce většiny lidí zatvrdila, boje o holou existenci, způsob života.. strohost doby románské i gotické, potlačující niterné potřeby lidské , to vše uzavíralo srdce lidí a tedy blokovalo Lásku.
Přestože o tom nejsou přímé důkazy, a nikdy ani nebudou, rytíři Kruhu se snažili mnohé myšlenky MM uvést v život, uvést tak, aby nikdo nevnímal, že za změnou stojí oni. Nejčastěji změny uvolnili to světa formou umění, pomocí obrazů , formou mluveného či zpívaného slova. Později pomocí knih.
Věděli, že dříve nebo později tato semínka vyklíčí.
Ve 13. století byli sice Templáři rozprášeni a pobiti ,ale protože však něco podobného čekali již delší dobu, většinu pokladů, ale především jimi nejvýše ceněné poklady (památky na MM aj) odvezli na své tajné místo v Atlantiku. Na jeden z jimi dříve prozkoumaných Azorských ostrovů, kde jsou dodnes. Dokonale ukryté, nepřístupné rukám lidským , ale přístupné upřímným očím a srdcím. Lze se na ně napojovat, čerpat inspiraci i ponaučení.

Členové templářského řádu, kteří byli představiteli Kruhu, odešli na tajná místa po Evropě (např Skotsko) kde dále pokračoval jejích řád. Pod jejich vlivem se začal postupně drolit starý pořádek. Inspirovali vznik protestantismu, díky jim přichází doba baroka, renesance. Myšlenka člověka jako takového je znovu živá. Znovu se člověk ,jeho potřeby a jeho život, stává důležitým atributem. 
Inspirují také řadu objevů astrologických, alchymii tím, že v daný čas uvolní ty správné informace, tak jak je jejich úkolem.
Řada géniů z oněch dob je také členem "Kruhu". Galileo, Newton, Da Vinci, Bernini.. a další
Ne vše vždy jim ovšem daří tak, jak si představují. Z díla Evoluce zbylo jen torzo omezující se na vývoj fyzický. Evoluce duchovní není společností lidí přijata. Ale přesto dál trpělivě a hlavně doposud (!) pracují.. 
Oni nejsou sekta, nejsou zednáři, nejsou ani mágové. Jejich jména prochází historií ,aniž je lidé poznají. A pokud se nějaké jméno jednou objeví, je to často až staletí po smrti dotyčného.
Oni jsou a vždy budou jen SLUŽEBNÍCI. Služebníci lidí, služebníci Světla. Udělají vždy to co mají udělat, aniž se sami snaží vědomě něco ovlivnit, ukazují ostatním cestu.. Rytíři Kruhu života. Rytíři Světla.

Jedním z nich byl i Karel Veliký, pokračování článku bude právě o něm a jeho tajemné a ztracené komnatě.

 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 56740
Měsíc: 1088
Den: 61